идея на Зелена Странджа

Пеша по Тур Странджа за 36 часа


Тази пролет ... е време за бъдещи планове.

От "Зелена Странджа" искаме да ви напомним, че не е нужно да ходите в далечни страни, за да намерите своя път. В Странджа има един маркиран маршрут, който ще ви преведе през красива природа, ще ви върне назад към отминали епохи и ще ви срещне с интересни хора. "Тур Странджа" започва от река Тунджа в град Елхово и завършва на Черно море в град Ахтопол преминавайки през цяла Странджа. Изминава се спокойно пеша за 9 - 10 дни или с колело за 3 - 4 дни. Нощува се в къщите за гости по селата.
Вървейки по "Тур Странджа" всеки може да си отпочине, да се презареди и да намери себе си!

А сега аз, Владимир Димитров - председател на сдружение "Зелена Странджа" и професионален планински водач, искам да станете част от моето лично предизвикателство за издръжливост на духа и тялото.

През месец май ще направя три отделни индивидуални опита за скоростно преминаване на "Тур Странджа" - ходейки, бягайки и карайки колело. За всяко преминаване си поставям времева цел - максимално контролно време, което ще ми служи за ориентир, но не се ангажирам за спазването му на всяка цена.

И така, на 30 април 2020 г. в 9.00 часа сутринта ще тръгна от мостика на река Тунджа в градския парк на Елхово с намерението за 36 часа или до 21.00 часа на следващия ден, 1 май да пристигна на пристанището в Ахтопол.

Дали ще успея можете да видите сами в сайта на Тур Странджа - www.tourstrandja.bg благодарение на системата за проследяване в реално време на Loggator.bg.

Актуален GPS трак за преминаване на Тур Странджа пеша или с колело можете да изтеглите от раздел "тракове" в сайта.

Защо го правя?

Това ми е работата ... аз съм планински водач - искам да ви доведа в Странджа!

И също така, в гората се чувствам в най-голяма епидемиологична безопасност.
Публикувано от: Владимир Димитров

Данни за контакт

Tелефон: 0888830066
e-mail: info@zelenastrandja.com
Уеб сайт: Пеша по Тур Странджа за 36 часа

календар на събитията